“הסתכלתי מסוחרר סביב החדר, ותפסתי את הראש. לא האמנתי שאני נמצא במקום הזה. פתאום שאלתי את עצמי, אלוהים מה אני עושה פה? מה אני עושה פה? איך זה יכול להיות שרק לפני עשרות שנים רצחו את אבא שלי, את אימא שלי ואת 4 אחיותיי – את כל המשפחה שלי, ועכשיו הבן שלי מקבל דרגת אלוף כשהוא משרת בחיל האוויר של צבא ההגנה לישראל.” כך מתאר משה שקדי את הרגעים בו שמע על מינוי של אליעזר שקדי, בנו, למפקד חיל האויר הישראלי.
אליעזר שקדי, מח”א ומנכ”ל אל-על לשעבר, דור שני לאב ניצול שואה, ואחד מהטייסים אשר הובילו את מטס הניצחון מעל אושוויץ בשנת 2003, מגיע לספר סיפור גבורה אישי וציבורי, כזה המתערבב עם סיפורה של מדינת ישראל.
Eliezer Shkedi, former Commander of Israeli Air Force and CEO of “EL AL”, the son of Moshe Shkedi (FMR IDF Commander) and a Holocaust survivor. Shkedi was one of the pilots who on September 4th, 2003, 59 years after the Holocaust, flew over Auschwitz in IAF jets in a victory flight. The story of the father and the son is a story of heroism. love for the country and victory